От БСП държим на социалната политика и имаме много недовършена

...
 От БСП държим на социалната политика и имаме много недовършена
Коментари Харесай

Георги Гьоков, БСП: Фактът, че болниците са търговски дружества, трябва да се промени

 Open photo

 

„ От Българска социалистическа партия държим на обществената политика и имаме доста незавършена работа. ” Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” в Стара Загора Георги Гьоков в ефира на Euronews Bulgaria.

По думите му, България изостава доста от международната наклонност на цифровизация на образованието и всяко последващо държавно управление би трябвало да обърне съществено внимание в това. В сферата на образованието Гьоков напомни, че точно левицата съумя да осъществя своето дългогодишно предложение яслите и детските градини да са безвъзмездни. Той акцентира, че Българска социалистическа партия не се е отказала да направи учебниците от 1 до 12 клас безвъзмездни, както и от еднократната помощ при започване на образователната година на деца от 1 до 4 клас.

„ Фактът, че лечебните заведения са търговски сдружения, а комерсиалното сдружение се стреми към облага, би трябвало да се промени ”, безапелационен бе Георги Гьоков. Той се разгласи за изцяло гратис опазване на здравето и акцентира, че медикаментите за деца до 14-годишна възраст, а за какво не и за пенсионери, би трябвало да са безвъзмездни.

По отношение на енергийната рецесия Георги Гьоков уточни като ограничения продължаваме на енергийните помощи за семействата и бизнеса, както и таван на цената на газа, парното и водата.
„ Трябва също да преговаряме с всички снабдители на природен газ, в това число с „ Газпром ” като максимален експортьор, и да сключим дълготраен контракт на преференциални цени ”, сподели още претендентът за депутат от левицата.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР